آشنایی با سازمانها و استانداردهای بین المللی HSE

 

دوره آموزشی آشنایی با سازمانها و استانداردهای بین المللی HSE (International HSE Standards and Organizations) با گواهینامه پایان دوره معتبر

 

آشنایی با سازمانها و استانداردهای بین المللی HSE چیست؟

در این دوره، دانش آموختگان با سازمانها و استانداردهای بین المللی در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) آشنا می شوند.

شرکت کنندگان در پایان دوره، توانایی تحلیل سازمانها و کاربرد آنها در صنعت خود را خواهند داشت و می توانند استانداردهای معتبر در حوزه کاری خویش را از سازمانهای بین المللی بدست آورده و در راستای ارتقای استانداردهای سازمان خود و بهبود مستمر در حوزه HSE اقدام نمایند.

 

مخاطبان دوره آشنایی با سازمانها و استانداردهای بین المللی HSE

1- تمامی شاغلین در حوزه HSE

2- کارشناسان و افسران HSE

3- دانشجویان، علاقه مندان، و پژوهشگران حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست

 

 

سرفصل دوره آشنایی با سازمانها و استانداردهای بین المللی HSE

 

  • لیست برخی از استانداردها

در این بخش، به برخی از استاندارد های بین المللی در حوزه HSE به همراه حروف اختصاری آنها اشاره شده است.

 

  • سازمان ILO

سازمان بین المللی کار (International Labour Organization) در سال 1919 پس از پایان جنگ جهانی اول در زمانی که کنفرانس صلح در کاخ ورسای بر پا بود، شکل گرفت. نیاز به پیدایش چنین سازمانی در قرن نوزدهم به وسیله دو تن از صنعتگران ولزی و فرانسوی یعنی رابرت اوون و دانیل لگراند مورد تأکید و پیگیری قرار گرفته بود. پس از آنکه طرح مذکور در خلال همکاری های بین المللی جهت تدوین قانون کارگران در سال 1901 در باسل مورد توجه قرار گرفت. سازمانILO با هدف تدوین مقررات و قوانین بین المللی در جهت بهینه سازی استانداردهای بین المللی کار و حصول اطمینان از بکار گیری آنها متولد شد.

 

  • سازمان WHO

سازمان جهانی بهداشت (به انگلیسی: World Health Organization) یا به اختصار، دابلیواچ‌او (WHO)؛ یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است که نقش مرجعیت سازمان دهنده را بر بهداشت جامعه جهانی ایفا می‌کند. این آژانس در ۶ آوریل سال ۱۹۴۸ در ژنو (واقع در سوییس) تأسیس شد و حکم سرپرستی و منابعش را از سازمان بهداشت سابق، که خود آژانسی در جامعه ملل بود، گرفت.

 

  • سازمان OSHA

در سال 1970 میلادی كنگره آمریكا اعلام داشت كه اقدامات انجام شده در رابطه با ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای از جمله ضوابط مربوط به جبران خسارت و آسیبهای جانی كاركنان كافی نیست و از این رو قانون ایمنی و بهداشت كار (OSH Act) به تصویب رسید.

 

  • سازمان NEBOSH

نبوش (National Examination Board in Occupational Safety and Health)، مجری امتحان ملی در ایمنی و بهداشت شغلی به عنوان یک امتحان غیر وابسته، به صورت تشکیلاتی گواهی دهنده با رویکرد غیر انتفاعی تشکیل شده است. نبوش طیف وسیعی از گواهی های مرتبط با شغل و معتبر در صحنه بین المللی در زمینه بهداشت، ایمنی و محیط زیست و نیازمندی های مدیریت ریسک را طراحی کرده که در زمینه های شغلی مختلف و برای سازمان های خصوصی و دولتی کاربرد دارد. دوره های نبوش هر ساله 50.000 داوطلب را در جهان در بیش از 600 موسسه مختلف و در 130 کشور دنیا جذب می‌­نماید.

 

  • سازمان IOSH

آیوش (IOSH - Institution of Occupational Safety and Health)، بنیاد ایمنی و سلامت شغلی یکی از بزرگترین سازمان های مرتبط با ایمنی و بهداشت واقع در انگلستان برای متخصصان ایمنی و سلامت در جهان است. این سازمان در سال 1945 میلادی شکل گرفت و تاکنون بیش از 48000 نفر از بیش از 130 کشور در آن عضو شده اند.

 

  • سازمان IEMA

آیما (IEMA - Institute of Environmental Management and Assessment)، بنیاد مدیریت و ارزیابی زیست محیطی یک اتحادیه بین المللی متشکل از متخصصان محیط زیست و پایداری است. در این شبکه مستقل، بیش از 20000 نفر از 100 کشور دنیا حضور دارند و در تلاش هستند تا کسب‌وکارها و سازمان‌ها را برای آینده مقاوم کنند.

 

  • سازمان ASTM

سازمان ASTM (American Society for Testing and Materials) یک سازمان بین المللی توسعه استاندارد است. این سازمان، استانداردهای فنی را به صورت داوطلبانه تعریف و به چاپ می رساند. این استانداردها گستره وسیعی از مواد تولیدات، سیستم ها و وسیله ها را شامل می‌شود.

 

  • سازمان IEC

سازمان بین المللی الکتروتکنیک (IEC) كه در سال 1906 با همت دانشمندان , متخصصان و مجامع الكتروتكنیك كشورهای مختلف تأسیس شده است، وظیفه تدوین و انتشار استانداردهای بین‌المللی IEC در حوزه گسترده برق و الكترونیك و زمینه‌‌های مرتبط را بر عهده دارد. مقر این سازمان تا سال 1948 در شهر لندن بود كه از آن سال به بعد به شهر ژنو در كشور سوئیس منتقل شد. با توجه به روند جهانی ایجاد هماهنگی در استانداردهای ملی كشورهای مختلف و پذیرش هرچه بیشتر استانداردهای بین‌المللی از جمله IEC به عنوان پایه استانداردهای ملی و مبنای فعالیتهای ارزیابی انطباق و گواهی محصولات برقی و الكترونیكی به منظور تسهیل تجارت بین‌المللی، در شرایط حاضر بیشترین تلاش كشورها مصروف مشاركت فعال در مراحل تدوین استانداردهای بین‌المللی می‌شود. بدین لحاظ اكثر استانداردهای ملی كشورهای مختلف هم اینك به طور فزاینده‌‌ای براساس و معادل با استانداردهای IEC می‌‌باشند.

 

  • انستیتوی API

انستیتوی نفت خام آمریکا، تنها انجمن حرفه ای است که تمام مسائل مربوط به صنعت نفت و گاز طبیعی آمریکا را درسطح ملی مورد بررسی قرار می دهد. این انجمن دارای چهارصد عضو است که این اعضا از افراد غیر سیاسی تشکیل شده اند. و از کمپانی های کوچک و بزرگ انتخاب می شوند. (این افراد از بخش های مختلف صنعت انتخاب می شوند) افراد انتخابی کسانی اند که جزء تولید کنندگان، اپراتورهای خطوط لوله کشی و... می باشند. این افراد وظیفه سرویس دهی و مهیا نمودن بخش های مختلف این صنعت را برعهده دارند اگر چه این ارگان در ابتدا برای رفع نیازهای صنایع داخلی آمریکا تأسیس شد ولی در سال های اخیر گستره کار این سازمان به صورت بین المللی درآمده است.

 

  • استاندارد BS

این مركز به منظور تحقق دو هدف تشكیل گردید:

 اول تعریف معیارهایی بین المللی برای ارزیابی میزان امنیت تجهیزات تولید شده توسط سازندگان تجهیزات امنیتی به منظور ارائه تاییدیه های مربوطه بود و دوم كمك به كاربران و شكل گیری بخش Commercial Computer Security Center Industry.

 

  • مؤسسه ANSI

مؤسسه ملی استاندارد آمریکا یک موسسه خصوصی غیرانتفاعی است که بر روند ایجاد استانداردهای جامع اختیاری محصولات، خدمات، روندها و سیستم‌ها، نظارت می‌نماید. این موسسه همچنین استانداردهای آمریکا را با استانداردهای جهانی تطبیق می‌دهد تا بتوان از آنها به صورت جهانی نیز استفاده نمود این موسسه اعتبار استانداردهای تولید شده توسط نمایندگان موسسات استانداردسازی، آژانس‌های دولتی، گروه‌های مصرف کننده، شرکت‌ها، و... را تایید می‌کند. این استانداردها تضمین می‌کنند که محصولات دارای عملکرد و ویژگی‌های یکسانی باشد و مصرف‌کنندگان محصولاتی با همان مشخصات استفاده کنند و به همان صورت آزمایش گردند.

 

  • انجمن NFPA

انجمن ملی حفاظت در برابر حریق (NFPA)  از سال 1896 در آمریکا شروع بکار نموده و هم اکنون یک سازمان بین المللی عضو پذیر است و هدف آن کاهش هزینه های آتش سوزی و سایر خسارات آن بر کیفیت زندگی افراد می باشد. این کار با استفاده از دستاوردها و دانسته های علمی و بر پایه استانداردها و آئین نامه های تأیید شده، و نیز تحقیقات و آموزش انجام می گیرد.

 

  • سازمان NIOSH

این مركز تحقیقاتی زیاد در مورد خطرات ناشی از عوامل زیان آور در محیط كار انجام می دهد و معیارهای جدیدی را پیشنهاد می كند. این مركز با توجه به در خواست كارگران و كارفرمایان، بررسی و تحقیقاتی را در محیط كار انجام می دهد.

 

  • سازمان ACGIH

این سازمان یك تشكل دولتی در آمریكا است كه سالانه میزان حدود آستانه مجاز را طی آزمایشات و تحقیقاتی كه انجام میدهد بررسی و تغییر میدهد این سازمان منبع خوبی برای كسب اطلاعات می باشد، ولی بایستی برای عضویت در آن هزینه پرداخت گردد.

 

  • استاندارد DIN

DIN یک انجمن آلمانی ثبت شده است که مقر آن در برلین می باشد. در حال حاضر حدود 30 هزار استاندارد DIN وجود دارد که تقریبا همه زمینه های فناوری را پوشش می دهد.

 

  • انجمن CSA

انجمن استانداردهای کانادا، که با نام CSA نیز شناخته می شود، یک سازمان استاندارد غیرانتفاعی است که هدف آن تدوین استانداردهایی برای استفاده در 57 حوزه تخصصی مختلف است. CSA همچنین خدمات مشاوره ای، مواد آموزشی و اسناد استاندارد چاپی و الکترونیکی را ارائه می دهد.

 

 

  • انجمن ASHRAE

در این بخش با انجمن ASHRAE بیشتر آشنا می شوید.

 

  • سازمان ISO

سازمان بین المللی استاندارد سازی ، یک سازمان مستقل و غیر دولتی است که عضو سازمان های استاندارد 164 کشور دنیاست. ISO  بزرگترین سازمان توسعه دهنده استانداردهای جهان است. که با تدوین استاندارد ها و معیار های مشترک سعی در همگام سازی نیاز ها و محصولات تمامی کشور ها دارد. بیش از 20.000 استاندارد در خصوص تمامی موارد تعریف شده است. این سازمان به توسعه تجارت جهانی به صورت عادلانه کمک می نماید. سه زبان در ISO  مورد استفاده قرار میگیرد  انگلیسی ، فرانسوی و روسی.

 

  • انستیتوی IEEE

در این بخش با انستیتوی IEEE بیشتر آشنا می شوید.

 

  • استانداردهای دیگر

در این بخش با برخی از سایر استانداردهای بین المللی بیشتر آشنا می شوید.

 

  • حروف اختصاری

در این بخش با برخی از حروف اختصاری استانداردهای بین المللی بیشتر آشنا می شوید.
 

 

 

 

جهت مشاهده سایر دوره ها کلیک نمایید

 
 

درباره ما | حریم خصوصی | ثبت شکایت | قوانین سایت

تمامی حقوق این سایت متعلق به HSEARYA می‌باشد.

Designed by TAMDATA

بالا