مدیریت پروژه مبتنی بر استانداردهای
PMBOK:2009
ISO 10006:2003
برای مدیریت موفق پروژه، سازمانها نیاز به مدیرانی با توانایی بالا در رهبری، مدیریت تیم پروژه، مدیریت برخوردها (در طول پروژه)، توانایی بحث و مجابکردن، همکاری، گزارشگیری و گزارشدهی و بسیاری ویژگیهای دیگر دارند.این استاندارد علاوه بر تقسیمبندی فرآیندهای مدیریت پروژه به فازهای مدیریت پروژه ، آنها را از منظر تخصصی نیز به ۹ حوزه دانشی تقسیم نموده است که معمولاً در سازمانهای پروژه محور تصویری از واحدهای درگیر در پروژه را نشان میدهد. در ادامه به شرح مختصری از این مباحث بسنده شده است.
مدیریت یکپارچگی پروژه: طراحی و پیادهسازی فرایند لازم برای اطمینان از هماهنگی صحیح بین اجزای مختلف پروژه. این مرحله شامل طراحی برنامهی پروژه، اجرای برنامه و کنترل تغییرات است.
مدیریت محدوده پروژه: طراحی و پیادهسازی فرایندی برای اطمینان از اینکه پروژه محدودهی تعریفشدهخود، و فقط آنرا، را پوششمیدهد و به پایانرساندن موفق پروژه.
مدیریت زمان پروژه: طراحی و پیادهسازی برنامههای لازم برای حرکت پروژه در زمان مقرر.
مدیریت هزینه پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندهای لازم برای اطمینان از انجام پروژه در چارچوب بودجهی تعیینشده.
مدیریت کیفیت پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندی برای اطمینان از آنکه پروژه سطح مطلوب و مشخصشدهی کیفی را پاسخمیدهد.
مدیریت ارتباطات پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندهای لازم برای اطمینان از صحت و بهموقع بودن جمعآوری دادهها، تولید و توزیع و نگهداری اطلاعات در پروژه.
مدیریت منابع انسانی پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندهایی برای بهرهگیری موثر از نیروهای درگیر در پروژه.
مدیریت ریسک پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندهای مرتبط با شناخت، تحلیل و پاسخگویی به ریسکهای موجود در پروژه.
مدیریت تدارکات پروژه: طراحی و پیادهسازی فرآیندهای تهیهی مواد، تجهیزات و خدمات موردنیاز پروژه از خارجاز گروه آن در زمان و بودجهی مشخص.
این موارد از از دانش پروژه در فازهای مختلف عمر پروژه که شامل: شروعکار و تجهیز، برنامهریزی، اجرا، کنترل و بستن پروژه است، بهکارمیروند. استاندارد ضمن تشریح هر بخش، زمان و مراحل موردنیاز برای پیادهسازی هر بخش را نیز معرفیمیکند.